28.11.2016 14:32

Hateboer dolt: "De Leeuw was beter"

FC Groningen viert de 0-2 van Tom van Weert (tweede van links) tijdens het competitieduel met PEC Zwolle (26-11-2016).
FC Groningen viert de 0-2 van Tom van Weert (tweede van links) tijdens het competitieduel met PEC Zwolle (26-11-2016).

Hans Hateboer heeft een goede manier gevonden om Tom van Weert te prikkelen. De rechtsback van FC Groningen laat vaak de naam van Michael de Leeuw, die afgelopen zomer vertrok naar Chicago Fire, vallen.

Zaterdagavond was Van Weert - weliswaar in buitenspelpositie - op aangeven van Hateboer trefzeker. De verdediger weet Van Weert goed te motiveren. "Hij zegt altijd als hij een bal voorgeeft en ik deze mis: ja, die had Michael (De Leeuw, red.) gemaakt", aldus Van Weert tegenover De Telegraaf. "Of: 'Tom, ik vind je best een aardige spits, maar Michael was beter'."

Van Weert verruilde afgelopen zomer Excelsior voor FC Groningen, maar had in het begin moeite om zich aan te passen. De spits kreeg tijdens de eerste drie competitiewedstrijden een basisplaats van FC Groningen-trainer Ernest Faber, maar scoorde niet. Van Weert moest het vervolgens doen met een plek op de bank, maar heeft zich inmiddels terug in de basis geknokt. Van Weert staat inmiddels op vijf doelpunten in elf competitiewedstrijden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner