28.11.2016 15:17

Zinchenko verwacht meer: "Kan nog beter"

Oleksandr Zinchenko (r.) zoekt een weg langs Hector Hevel (l.) tijdens het competitieduel PSV - ADO Den Haag (26-11-2016).
Oleksandr Zinchenko (r.) zoekt een weg langs Hector Hevel (l.) tijdens het competitieduel PSV - ADO Den Haag (26-11-2016).

Oleksandr Zinchenko verwacht meer van zichzelf. De huurling van Manchester City mocht afgelopen weekend tijdens PSV - ADO Den Haag (3-1) in de basis beginnen van PSV-trainer Phillip Cocu, maar is nog niet helemaal tevreden over zijn eigen prestaties.

Zinchenko fungeerde bij de 3-1 van Luuk de Jong als aangever en speelde over het algemeen een goede wedstrijd, maar de Oekraïner ziet ruimte voor verbetering. "Het is een goed resultaat, maar ik herinner me ook simpele fouten die ik heb gemaakt", aldus Zinchenko tegenover De Telegraaf. "Ook moet ik meer op doel schieten, vind ik, en ik kan natuurlijk niet wachten, tot ik mijn eerste goal heb gemaakt. Het kan nog zeker beter. Maar ik ben blij met de drie punten en nu moeten we de lijn doortrekken."

De aanvallende middenvelder wist tijdens het duel met ADO ploeggenoot Bart Ramselaar met een simpele voetbeweging alleen voor het doel te zetten. "Dat was een goede loopactie. De pass is niet zo moeilijk. Het is vooral belangrijk dat er goed wordt bewogen. Het is heel fijn om samen te spelen met Bart. Hij is een fantastische speler, die veel beweging in zijn spel heeft en we verstaan elkaar goed in het veld."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner