28.11.2016 21:45

Napoli verspeelt voorsprong tegen Sassuolo

Napoli heeft in de Italiaanse voetbalcompetitie nauwelijks geprofiteerd van de nederlaag die koploper Juventus zondag bij Genoa leed (3-1). Het team van trainer Maurizio Sarri speelde maandag in eigen stadion met 1-1 gelijk tegen Sassuolo.

Lorenzo Insigne maakte kort voor rust het openingsdoelpunt. De aanvaller van Napoli schoot de bal van buiten het zestienmetergebied, via een verdediger, over keeper Alberto Pomini in het doel. Insigne scoorde vorige week tegen Udinese (2-1 winst) ook al twee keer voor Napoli. De treffer van maandag leek genoeg voor een nieuwe zege, maar in de 82e minuut maakte invaller Gregoire Defrel gelijk voor Sassuolo.

Napoli schiet met het ene punt weinig op en blijft op de zevende plaats staan, met nu nog acht punten achterstand op Juventus. Bij Napoli kwam de Belgische oud-eredivisiespeler Dries Mertens halverwege de tweede helft als invaller binnen de lijnen. Sassuolo moest het nog stellen zonder Timo Letschert. De Nederlandse verdediger brak in oktober zijn schouder.