29.11.2016 15:57

"Traoré nu gaan slachtofferen is geen optie"

Bertrand Traoré zet aan voor een sprint langs de zijlijn. De huurling van Chelsea maakt nog weinig indruk bij Ajax. (20-11-2016)
Bertrand Traoré zet aan voor een sprint langs de zijlijn. De huurling van Chelsea maakt nog weinig indruk bij Ajax. (20-11-2016)

Waar Ajax de laatste tijd de smaak te pakken heeft, presteert Bertrand Traoré de afgelopen weken niet naar behoren. De huurling van Chelsea is mikpunt van kritiek, maar krijgt steun van Rob Maas en scout Piet de Visser.

Maas werkte in het verleden samen met Traoré bij Vitesse. "Toen ik hem voor het eerst zag, dacht ik: kijk hem eens gaan joh, hij draaft als een giraffe", begint de voormalig assistent-trainer van de Arnhemmers in het Algemeen Dagblad. "Maar op de eerste training liet hij ongekende dingen zien. Dat vergeet ik echt nooit meer. Geloof me, dat kunnen er weinig bij Ajax. Hem nu slachtofferen is geen optie. Waarom niet? Omdat hij als 21-jarige alleen leert door veel te spelen."

Ook Chelsea-scout De Visser steunt Traoré, die dit seizoen vooral als vleugelaanvaller speelt bij Ajax. "Het zal toch geen toeval zijn dat Traoré deel uitmaakt van het elftal dat nu zo vaak wint? Mijn voorspelling is dat hij straks gaat draaien en scoren." Voornaamste kritiekpunt is dat Traoré soms laconiek speelt. "Die jongen gooit er echt niet met de pet naar. Hij wil elke dag beter worden. Daar hoort een mindere periode nu eenmaal bij", besluit Maas.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner