29.11.2016 20:38

Haemhouts: "Is dieptepunt uit mijn carrière"

Robbie Haemhouts staat klaar om als invaller in het veld te komen. De routinier heeft geen basisplaats meer bij NAC. (28-11-2016)
Robbie Haemhouts staat klaar om als invaller in het veld te komen. De routinier heeft geen basisplaats meer bij NAC. (28-11-2016)

Het gaat de laatste tijd niet goed met NAC Breda in de Jupiler League. De club uit Breda verloor vrijdagavond met 3-1 van SC Cambuur en kwam maandag niet verder dan 0-0 tegen Helmond Sport. Middenvelder Robbie Haemhouts is niet blij.

NAC is inmiddels afgezakt naar de elfde plaats in de Jupiler League. Het spel van de Bredanaars biedt voorlopig weinig hoop op beterschap. "Ik vind dat het er moeizaam uitziet", vertelt Haemhouts in gesprek met Omroep Brabant. "We missen wat automatismen en vastigheid. Dat is denk ik het grootste probleem. Er zijn natuurlijk wel wat wisselingen geweest. We vinden elkaar niet makkelijk. Ik denk dat de trainer zoekende is naar het juiste team en naar vastigheid."

Haemhouts maakte afgelopen zomer de gevoelige overstap van Willem II naar NAC, maar heeft het moeilijk in Breda. Tegen SC Cambuur liet trainer Marinus Dijkhuizen hem negentig minuten op de bank, terwijl de oefenmeester veel jonge talenten liet debuteren. Dat was misschien wel het dieptepunt uit mijn carrière", bekent Haemhouts. "Ik heb daar veel moeite mee. Maar de trainer maakt zijn keuzes naar eer en geweten. Ik kan alleen zeggen dat het pijn deed en dat ik daar moeite mee had."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner