29.11.2016 20:19

Wangedrag Mourinho houdt gemoederen bezig

José Mourinho vertrekt naar de tribunes. De manager van Manchester United is naar de tribunes gestuurd door de arbiter van dienst. (27-11-2016)
José Mourinho vertrekt naar de tribunes. De manager van Manchester United is naar de tribunes gestuurd door de arbiter van dienst. (27-11-2016)

Het wangedrag van José Mourinho is in Engeland onderwerp van discussie. De coach van Manchester United werd niet voor de eerste keer dit seizoen naar de tribune gestuurd. Ook de sportieve prestaties van United stellen teleur.

De ploeg van Mourinho kwam tegen West Ham United niet verder dan 1-1. Het was al de zesde keer in zeven competitiewedstrijden dat United puntenverlies leed. Volgens Tony Gale is Mourinho een beetje de weg kwijt momenteel. "Hij ziet eruit als een man die probeert om ontslagen te worden", vertelt de oud-verdediger, die in 1995 kampioen werd met Blackburn Rovers, aan Sky Sports. "Hij heeft niet eens een huis gekocht. Zorg tenminste dat je kunt settelen met de familie. Nu komt het over alsof hij alweer weg wilt."

"Dit gebeurt José normaal gesproken pas na twee of drie jaar bij een club, maar nu is het al na twee of drie maanden. Ik kan het niet begrijpen", vervolgt Gale. Mourinho werd afgelopen weekend naar de tribune gestuurd omdat hij uit frustratie tegen een bidon schopte, maar volgens Gale was dat geen bewuste actie. "Ik denk niet dat die actie was bedoeld om het publiek op te zwepen zoals Klopp doet. Ik denk dat hij gewoon niet wist wat te doen."

Ook Graeme Souness heeft met verbazing naar het gedrag van Mourinho zitten kijken. "Hij is een zeer ervaren manager, maar sommige van zijn capriolen doen denken aan iemand die net komt kijken", stelt de Schotse oefenmeester. "Maar hij wordt ook in de steek gelaten door zijn spelers. Ze hadden meer punten moeten pakken. Mourinho weet volgens mij nog steeds zijn beste elf niet."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner