29.11.2016 22:09

Opmars SC Cambuur onder Hulshoff houdt aan

Jamiro Monteiro viert een treffer voor SC Cambuur. De middenvelder schiet zijn ploeg op voorsprong tegen Telstar. (28-11-2016)
Jamiro Monteiro viert een treffer voor SC Cambuur. De middenvelder schiet zijn ploeg op voorsprong tegen Telstar. (28-11-2016)

SC Cambuur boekte maandagavond de vierde zege op rij. De Leeuwarders hadden niets te duchten van SC Telstar en wonnen vrij eenvoudig met 0-3. Interim-trainer Sipke Hulshoff kon na afloop zijn geluk niet op.

Sinds het ontslag van Rob Maas verloor SC Cambuur slechts één wedstrijd. Onder Hulshoff en Arne Slot heeft de club uit Leeuwarden de weg naar boven duidelijk ingezet. Tegen Telstar werd een eenvoudige overwinning geboekt, maar Hulshoff genoot volop van het spel van zijn ploeg. "Een topwedstrijd", stelt hij in de Leeuwarder Courant. "We waren vanaf de eerste tot en met de 93ste minuut heer en meester. Dit was de beste wedstrijd onder ons bewind. Aan de bal waren we fantastisch en de goals waren mooi."

De Leeuwarders namen de drie punten mee naar huis door doelpunten van Martijn Barto, Sander van de Streek en Jamiro Monteiro. Laatstgenoemde was vrijdag ook al trefzeker in de gewonnen thuiswedstrijd tegen NAC Breda (3-1). "Eindelijk begin ik te scoren", vertelt Monteiro na afloop. "Het was tijd dat ik mezelf ging belonen met doelpunten." De goede prestaties van de middenvelder zijn niet onopgemerkt gebleven: hij staat in de belangstelling van clubs uit de Eredivisie. "Maar daar ben ik helemaal niet mee bezig. Eerst dit seizoen afmaken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner