30.11.2016 21:32

Olympique Nice profiteert van misstap Monaco

Younès Belhande wordt bedolven door zijn ploeggenoten, nadat hij zijn ploeg op een 0-1 voorsprong heeft gezet. (30-11-2016)
Younès Belhande wordt bedolven door zijn ploeggenoten, nadat hij zijn ploeg op een 0-1 voorsprong heeft gezet. (30-11-2016)

Olympique Nice gaat weer alleen aan kop in Ligue 1. De lijstaanvoerder won woensdagavond bij En Avant de Guingamp met 0-1. Het enige doelpunt van de avond kwam van Younes Belhanda, die de gasten na vijf minuten op voorsprong zette.

Dankzij het doelpunt van de Marokkaanse middenvelder loopt Olympique Nice twee punten uit op rivaal AS Monaco. De Monegasken verspeelden dinsdag dure punten in de uitwedstrijd bij het laaggeklasseerde Dijon. In de slotfase kwam de thuisploeg alsnog langszij via Frederic Sammaritano (1-1).

Door de misstap van AS Monaco bedraagt het gat tussen koploper Olympique Nice en de nummer twee nu twee punten. Paris Saint-Germain kan later op de avond tot op één punt naderen van de koploper. PSG dient daarvoor de op papier eenvoudige thuiswedstrijd te winnen van Angers.

Olympique Lyon is de nieuwe nummer vier in Ligue 1 met 25 punten uit vijftien wedstrijden. De club haalde fors uit bij Nantes. De subtopper won met maar liefst 6-0.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner