01.12.2016 14:17

Niet selecteren Memphis doet Mourinho pijn

José Mourinho vindt het vervelend dat hij spelers als Memphis Depay dit seizoen nauwelijks speelminuten kan geven. De Portugese oefenmeester gunde woensdag in het League Cup-duel met West Ham United een aantal reservespelers speeltijd, maar Depay maakte geen eens deel uit van de wedstrijdselectie.

"Het doet pijn, het doet mij pijn. Het doet pijn om Memphis Depay en Ashley Young thuis te laten. Het doet mij veel pijn, net als vorige week. Toen moest ik Anthony Martial thuis laten, en volgende week is het weer iemand anders. We hebben zoveel spelers voor die posities en hoewel dat goed is voor mij, is het slecht voor hen", aldus Mourinho ten overstaan van de pers na afloop van het met 4-1 gewonnen duel met West Ham United.

Depay lijkt op dit moment weinig toekomstperspectief in Manchester te hebben. De kans is aanwezig dat de oud-PSV'er in de winter Manchester United tijdelijk voor een andere club verruilt. Onder meer het Everton van Ronald Koeman staat te trappelen om Depay op huurbasis over te nemen.

Mourinho doet de laatste weken ook steeds minder vaak een beroep op een andere Nederlander: Daley Blind. De verdediger is zijn basisplaats kwijt en begon ook woensdag tegen West Ham United op de bank. In de rust bracht Mourinho hem in het veld voor Luke Shaw, die op dit moment de voorkeur krijgt op de linksbackpositie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner