01.12.2016 15:50

NEC wil directe concurrent Heracles pijn doen

Het vertrouwen is groot bij NEC na de 3-2 zege op FC Twente. Peter Hyballa hoopt dat zijn spelers de overwinning tegen de Tukkers een vervolg kunnen geven door een goed resultaat neer te zetten tegen Heracles Almelo. De Duitse trainer beschouwt de tegenstander van vrijdag als een directe concurrent.

De winstpartij tegen FC Twente was welkom, want NEC ging een week eerder met 5-0 onderuit tegen Ajax. "De stemming was niet geweldig in het team, want je kunt tegen Ajax verliezen, maar niet op deze manier. Daarom was deze overwinning heel goed voor het zelfvertrouwen en het zelfbewustzijn. Als we verliezen staan we weer in de ellende. Heracles is een directe concurrent. Als we daar kunnen winnen of een punt kunnen pakken, dan is dat natuurlijk geweldig", aldus Hyballa tegenover Omroep Gelderland.

Hyballa vindt het niet zo'n probleem dat Heracles Almelo een kunstgrasveld heeft. "Ik denk dat de spelers het niet geweldig vinden om op kunstgras te spelen. Zeker niet als je een natuurgrasteam bent. Maar ik vind gewoon gras ook leuker. We hebben nu getraind in Malden op kunstgras. Dat was heel goed."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner