02.12.2016 14:56

Cocu verwacht lastige wedstrijd in Kerkrade

Phillip Cocu gaat er niet vanuit dat PSV zaterdag zomaar wint van Roda JC. De trainer van de Eindhovenaren beschouwt de nummer zeventien van de Eredivisie als een stugge tegenstander. De club uit Kerkrade bleef de laatste zes wedstrijden ongeslagen.

Op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd in Limburg laat Cocu weten dat hij volledige concentratie van zijn spelers eist. "Het zal zeker geen eenvoudige wedstrijd worden. Ze hebben vaak gelijkgespeeld, spelen erg compact en zijn gevaarlijk op de counter. Tegenstanders weten inmiddels ook waar onze kracht ligt. Dat vergt aanpassingen. Soms proberen we dat bijvoorbeeld te ontregelen door onze speelstijl wat aan te passen."

Cocu is blij dat zijn ploeg zich deze hele week op één tegenstander kon richten. "Als je geen midweekse wedstrijd hebt, kun je eens wat andere accenten leggen. Soms kun je een speler wat extra rust geven en soms juist meer op wat inhoudelijke zaken ingaan. Dat is voor mij en de spelers prettig. Ook met het oog op de aankomende heel belangrijke week."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner