02.12.2016 15:59

Ghoochannejhad: "We willen zelf ook meer"

Reza Ghoochannejhad wil dit seizoen met sc Heerenveen hoge ogen gooien in de Eredivisie. De Friezen bezetten na veertien speelrondes een knappe vijfde plaats, maar de laatste weken vallen de resultaten wat tegen. De Friezen pakten de laatste vier duels slechts twee punten.

Ghoochannejhad maakt zich ondanks de wat mindere resultaten van de afgelopen tijd niet druk. "Ik denk dat niemand vooraf had verwacht dat wij na 14 wedstrijden vijfde zouden staan, maar we willen meer", aldus de aanvaller op de clubwebsite van Heerenveen. "Het is duidelijk hoe we willen spelen, alleen kost die speelwijze veel energie, dat moeten we wel wekelijks opbrengen. Fysiek kan en conditioneel is er geen beletsel, maar voetbal is vooral ook een mentaal spel."

De Friese club speelt voor de winterstop nog duels met clubs uit het rechterrijtje van de competitie: Go Ahead Eagles (uit), Excelsior (thuis) en Willem II (uit). "Als wij de komende weken ons ding doen, dan denk ik zeker dat wij extra punten gaan halen en een mooie uitgangspositie voor de tweede seizoenshelft af kunnen dwingen. We hebben een jonge en gretige groep, maar moeten stabiel presteren, moeten er iedere wedstrijd voor gaan, daar schuilt de grootste uitdaging."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner