02.12.2016 16:54

Faber: "Tegen Ajax zullen we ruimte krijgen"

Het vertrouwen is groot bij FC Groningen na de klinkende 0-4 zege tegen PEC Zwolle. Zondag zal het team van trainer Ernest Faber het ongetwijfeld een stuk lastiger krijgen dan in Zwolle, want de Groningers gaan op bezoek bij nummer twee Ajax.

Op de clubwebsite van FC Groningen blikt Faber terug op de grote overwinning tegen de Zwollenaren. De Groningers scoorden zowel voor als na rust twee keer. "Aan de bal is nog veel winst te boeken, we waren de bal af en toe te snel kwijt. Ook tegen Ajax zullen we ruimte krijgen en dus moeten we ook in de ArenA durven te voetballen."

Faber is niet van plan om het strijdplan te wijzigen tegen Ajax. "We spelen een bepaald systeem en het is een gewenning geworden bij de spelers. Dat moeten we zo min mogelijk doorbreken. Je moet ook tegen topploegen aan het voetballen toekomen, anders wordt de druk te groot. Ajax is een kampioensploeg, met zoveel goede spelers. Ze hebben veel beweging en snelheid. We zullen ons vooral moeten richten op ons eigen spel en zorgen dat we de ruimtes klein houden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner