02.12.2016 21:52

Heracles stijgt naar linkerrijtje met zege

De spelers van Heracles Almelo komen samen om de 1-0 tegen NEC te vieren. (02-12-2016)
De spelers van Heracles Almelo komen samen om de 1-0 tegen NEC te vieren. (02-12-2016)

Heracles Almelo is voorlopig de nummer acht van de Eredivisie. In een moeizaam duel met NEC waren twee momenten genoeg om het duel te beslissen. Lerin Duarte en Samuel Armenteros besloten het duel op 2-0.

Heracles Almelo en NEC deelden voorafgaand aan dit duel de elfde plek op de ranglijst, met allebei vijftien punten. Het verschil tussen het linkerrijtje en de degradatiezone is beduidend klein in de Eredivisie, dus de Almeloërs en Nijmegenaren vochten onderling uit wie kon stijgen naar het linkerrijtje en wie naarmate het weekend vordert de degradatiezone naar zich toe zal zien kruipen.

Het begon niet erg enerverend. Heracles was de licht bovenliggende partij, maar dat kwam hooguit omdat de Almeloërs het thuisvoordeel hadden. NEC had wel vrede met achterover leunen en wachten op de counter. Toch viel er een doelpunt in de eerste helft, na ruim een halfuur spelen. Een ambitieuze afstandspoging van Lerin Duarte werd van richting veranderd door Gregor Breinburg, waardoor de bal via de onderkant van de lat binnen dwarrelde.

NEC was vervolgens tweemaal erg ongelukkig, één keer vlak voor rust en eenmaal vlak erna. Spits Kévin Mayi maakte in eerste instantie bijna de 1-1 met een kopbal, maar raakte na een voorzet van André Formitschow het houtwerk. Vlak na de theepauze was Julian von Haacke dichtbij. Hij mikte de bal met een fantastische volley van zo'n twintig meter eveneens op de paal. Zo zat het ook niet mee voor de Nijmegenaren, die bij iedere uitbraak wel enig gevaar stichtten.

Het kwam voor de uitploeg aan op het laatste kwart van de wedstrijd. NEC zette constant druk op de Heraclieden, die naarmate het duel vorderde op een steeds minder verdiende voorsprong stonden. De Nijmegenaren kwamen alleen niet verder dan twee keer de paal, en uiteindelijk werd de wedstrijd een kleine tien minuten voor tijd volledig in het slot gegooid. Jaroslav Navratil legde uit een rebound beheerst af op Samuel Armenteros, die een open doel voor zich had en dit affiche met de 2-0 besliste.

Heracles is voorlopig de nieuwe nummer acht in de Eredivisie, met dank aan de negen behaalde punten in de afgelopen vier duels. In een moeizame wedstrijd als deze wist het toch de drie punten binnen te slepen, iets waar het in eerdere fases dit seizoen zoveel moeite mee had. De Nijmegenaren hadden hun momenten, maar het zat telkens net niet mee. Daardoor kijkt het komend weekend bevend naar de concurrentie.

Door: Nino Vermeulen

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner