03.12.2016 12:21

Van de Beek profiteert van band met Swart

Davy Klaassen heeft Ajax op 1-0 voorsprong gezet tegen sc Heerenveen en de aanvoerder wordt door zijn teamgenoten bejubeld. (27-11-2016)
Davy Klaassen heeft Ajax op 1-0 voorsprong gezet tegen sc Heerenveen en de aanvoerder wordt door zijn teamgenoten bejubeld. (27-11-2016)

Om alles uit zijn carrière te halen neemt Donny van de Beek soms bijzondere maatregelen om fit op een training te verschijnen. De middenvelder van Ajax blijft wel eens bij zijn zaakwaarnemer, Sjaak Swart, slapen. Mister Ajax woont dichter bij Amsterdam.

"Als ik de dag na een wedstrijd weer vroeg bij Ajax moet zijn, blijf ik bij Sjaak Swart slapen. Anders moet ik de volgende dag om halfzeven weer uit Nijkerkerveen vertrekken. Nu kan ik in Diemen wat langer blijven liggen en ben ik op de training ook een stuk fitter", luidt de beweegredenen van Van de Beek, die goed wordt verzorgd in huize Swart.

"Ik krijg altijd een speciaal ontbijtje van Sjaaks vrouw Andrea, inclusief vers sinaasappelsap. Het is altijd perfect geregeld. Ik ben ze dankbaar voor de gastvrijheid." Van de Beek is de laatste weken bezig aan een goede reeks wedstrijden. "Tegen Panathinaikos werd ik tot man van de wedstrijd verkozen en ging het voor mijn gevoel heerlijk. Maar het gaf me misschien nog wel meer voldoening dat ik als invaller het team in sc Heerenveen kon helpen."

Van de Beek kwam na ruim een uur spelen in het veld tegen de Friezen, vijf minuten later stelde hij aanvoerder Davy Klaassen in staat om de openingstreffer te scoren. Tegen FC Groningen krijgt Van de Beek mogelijk weer een kans als basisspeler, aangezien Klaassen geschorst is na zijn vijfde gele kaart in het seizoen. De jonge middenvelder wacht nog op zijn eerste goal in de vaderlandse competitie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner