03.12.2016 13:44

Xavi: "Barcelona is mentaal sterker dan Real"

Zaterdagmiddag speelt FC Barcelona in het eigen Camp Nou tegen Real Madrid. Het is, gezien de stand op de ranglijst, een belangrijk duel voor de club uit Catalonië. Xavi verwacht een zege voor zijn oude club Barcelona.

Xavi denkt dat de thuisploeg op karakter de drie punten over de streep gaat trekken. "Het zal geen makkelijke wedstrijd worden, maar in dit soort wedstrijden is Barcelona mentaal sterker dan de tegenstander. Ze hebben spelers die het presteren op het allerhoogste niveau beter aankunnen”, zegt Xavi, die tegenwoordig bij Al-Sadd speelt in Qatar, in gesprek met The Mirror. 

De ploeg van trainer Luis Enrique heeft na dertien wedstrijden een achterstand van zes punten op koploper Real Madrid. Voor FC Barcelona is het dan ook zaak om de voorsprong van De Koninklijke niet nog verder op te laten lopen. "Dit is een wedstrijd die Barcelona niet mag verliezen. Om in dit stadium van de competitie negen punten achter te staan op Real is verre van ideaal. Maar ook dan is een comeback nog mogelijk", aldus Xavi.

El Clásico is niet alleen een wedstrijd tussen de twee beste clubs van Spanje, maar ook een confrontatie tussen vedettes Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. Xavi is lovend over voormalig ploeggenoot Messi, waarmee hij vele jaren in het eerste elftal van Barça speelde. "Messi is voor mij nog altijd zonder twijfel de beste voetballer ter wereld. We hebben keer op keer gezien dat hij belangrijke doelpunten kan maken als het écht moet." De aftrap in Camp Nou is om 16:15.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner