03.12.2016 13:59

Cocu op zijn hoede voor compact spelend Roda

PSV neemt het zaterdagavond in een uitwedstrijd op tegen Roda JC Kerkrade. Phillip Cocu, trainer van de Eindhovenaren, is op zijn hoede voor de laagvlieger uit Limburg. De oefenmeester verwacht een lastige avond in Kerkrade.

Bij Roda JC is Sef Vergoossen sinds kort werkzaam als adviseur. Volgens Cocu is de hand van de oud-trainer van PSV wel zichtbaar. "Sef hebben we ook bij PSV gehad", begint hij in het Algemeen Dagblad. "Een gestructureerde man met heel veel ervaring. Die kan het wel overbrengen op een groep." PSV speelde eerder dit seizoen ook al eens tegen Roda JC: eind september versloegen de Eindhovenaren Roda met 4-0 in de eerste ronde van het KNVB bekertoernooi.

Volgens Cocu is Roda JC sinds een aantal weken geleden aanmerkelijk anders gaan spelen ten opzichte van het bekerduel in september. "Maar in hun laatste zes duels zie ik duidelijke verschillen. Ze zijn nu heel goed georganiseerd, heel compact. Ze spelen niet voor niets veel gelijk de laatste tijd. Er zullen vanavond veel persoonlijke duels moeten worden uitgevochten. Daar hebben we onze spelers op voorbereid."

PSV boekte afgelopen weekend een gemakkelijke zege op ADO Den Haag (3-1), maar verkeert nog altijd niet in grootse vorm. Cocu koos vorige week voor een middenveld met Oleksandr Zinchenko en Siem de Jong. "Ik was daar tegen ADO tevreden over. Met Siem heb je iemand die dichter bij Luuk de Jong kan spelen. En Zinchenko is heel creatief aan de bal en kan uitstekend tussen de linies spelen. Tegen ADO heeft ie echt het verschil gemaakt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner