03.12.2016 18:06

Sergio Ramos voorkomt nederlaag Real Madrid

Sergio Ramos heeft zaterdag voorkomen dat er een einde kwam aan de ongeslagen reeks van Real Madrid. Tot aan de laatste minuut stond FC Barcelona met 1-0 voor in El Clásico. De centrale verdediger stelde met een machtige kopbal een punt veilig.

Real Madrid begon aan de wedstrijd met het idee dat FC Barcelona een resultaat nodig had. Het initiatief lag dan ook bij Catalanen. Barcelona had grote moeite om het compacte Real in de problemen te brengen. Onder meer Karim Benzema en Cristiano Ronaldo vervulden defensief een rol. Na enkele minuten had Real Madrid ogenschijnlijk recht op een strafschop na een overtreding van Javier Mascherano op Lucas Vázquez. De scheidsrechter ging daar niet in mee. Barcelona kwam voor rust niet dichter bij een treffer dan een geblokt schot.

Neymar en Luis Suárez schitterden door afwezigheid in Camp Nou en ook Lionel Messi had niet de creativiteit de wedstrijd open te breken. Real Madrid begon bovendien beter in de wedstrijd te komen en was vooral gevaarlijk over de linkerkant vanuit de counter. Cristiano Ronaldo verraste bijna doelman Marc-André ter Stegen met een poging in de korte hoek. Daarna wist hij een fraaie actie door het hart van de Barça-defensie niet te belonen met een treffer. Barcelona bleef zich stukbijten op het verdedigend ingestelde Real Madrid.

In de tweede helft liet Suárez zich voor het eerst zien en dat was direct met een doelpunt. Bij een vrije trap vanaf de linkerkant van Neymar troefde Suárez verdediger Raphaël Varane af in de lucht. Vanaf een meter of vijf was doelman Keylor Navas kansloos op de kopbal van de Uruguayaan. Real Madrid mocht daarna het spel maken. In het tweede bedrijf maakte Andrés Iniesta zijn eerste minuten sinds zijn blessure die hij opliep op 22 oktober.

Aan de kant van Real Madrid maakte Casemiro eveneens zijn rentree. Hij zag Neymar een grote kans op de verdubbeling missen door van dichtbij over te schieten. De Madrilenen bleven daardoor in de wedstrijd en kwamen in de allerlaatste minuut op gelijke hoogte. Vanuit een spelhervatting kopte Sergio Ramos de 1-1 eindstand op het scorebord. Het verschil in de Spaanse competitie blijft daardoor zes punten in het voordeel van de Madrilenen.