03.12.2016 17:54

Tottenham Hotspur walst over Swansea heen

Leroy Fer en Mike van der Hoorn hebben een weinig hoopvolle middag beleefd in Londen. Swansea City ging zaterdag op bezoek bij Tottenham Hotspur, maar de thuisploeg liet geen spaan heel van de Welshmen. Het werd 5-0 op White Hart Lane.

Swansea City deed aardig mee in de eerste helft, maar vijf minuten voor rust kantelde de wedstrijd. Harry Kane benutte een penalty, Heung-min Son schoot vervolgens nog voor de pauze de 2-0 binnen op heerlijke wijze. Met goede moed begon Swansea City aan de tweede helft, maar Kane sloeg razendsnel toe voor de 3-0, waardoor het verzet van Swansea City brak. Christian Eriksen maakte twintig minuten voor tijd nog de 4-0 en was zelfs nog goed voor de 5-0.

Van der Hoorn en Fer speelden de hele wedstrijd bij Swansea City, Kristoffer Nordfeldt, oud-goalie van sc Heerenveen, bleef negentig minuten op de bank. Bij de thuisploeg speelden naast Eriksen ook nog Jan Vertonghen en Mousa Dembélé mee, Vincent Janssen liep in de voorbereiding op de wedstrijd een enkelblessure op en zat niet bij de wedstrijdselectie. Door de winstpartij blijft Tottenham Hotspur voorlopig in de top vijf van de Premier League staan.