03.12.2016 20:23

Heerenveen boekt solide zege bij Go Ahead

Na een maand zonder overwinning is het sc Heerenveen zaterdagavond weer gelukt om een driepunter te boeken. De Friezen waren in Deventer met 1-3 te sterk voor hekkensluiter Go Ahead Eagles.

Go Ahead Eagles, dat met elf punten na veertien speelronden de beste hekkensluiter in de geschiedenis van de Eredivisie was, startte flitsend. De opportunistisch spelende Deventenaren hanteerden een erg hoog tempo en dat leverde in de zevende minuut zelfs al een voorsprong op. Darren Maatsen, voor de gelegenheid de nummer tien, krulde de bal op fantastische wijze achter Erwin Mulder en maakte daarmee de verrassende 1-0.

Maar het risicovolle spel van de Eagles deed ze ook snel de das om. Heerenveen kwam in de twintigste minuut al langszij. Reza Ghoochannejhad zorgde met een beheerste afronding voor de gelijkmaker, na een lekkere dieptepass van Sam Larsson. Snel daarna zorgde de Iraniër ook voor de 1-2. Rochdi Achenteh verlengde een Friese corner op erg ongelukkige wijze, waardoor Ghoochannejhad voor een open doel kon inkoppen.

Heerenveen had het heft zodoende al snel weer in handen in de Adelaarshorst. Na de 1-2 liep het vrij probleemloos door het restant van de eerste helft, en vlak voor rust breidde het de stand zelfs uit naar 1-3. Een doelpoging van Arber Zeneli werd onderweg meerdere malen aangeraakt en liet Theo Zwarthoed compleet op het verkeerde been staan. De bal schoof tegen de paal aan en bood een alerte Yuki Kobayashi de kans om binnen te schieten, en daarmee de wedstrijd al zo goed als te beslissen.

Go Ahead probeerde nog wel het een en ander in de tweede helft, maar had veel moeite met een gaatje vinden om de aansluitingstreffer te maken. In de fase waarin de 2-3 toch echt moest komen om nog hoop te houden op een remise, kreeg Go Ahead zijn grootste kans op een goal in de tweede helft. De bal viel ditmaal toevallig goed voor Marcel Ritzmaier, maar hij kwam niet verder dan een schot op de paal. Zo bleef het bij 1-3 in Deventer, waar Heerenveen eindelijk weer een zege boekte.

Door de driepunter valt Heerenveen in ieder geval niet nog verder terug op de ranglijst, richting het oerwoud van dicht bij elkaar staande ploegen. Het gat met deze ploegen blijft nog riant genoeg. Datzelfde begint steeds meer te gelden voor Go Ahead, maar dan op een minder goede manier. De Eagles blijven de hekkensluiter in de Eredivisie en lopen het risico een grotere achterstand op te bouwen ten opzichte van de concurrentie.

Door: Nino Vermeulen

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner