03.12.2016 22:04

Luuk de Jong: "Zo wordt PSV geen kampioen"

PSV-aanvoerder Luuk de Jong gaf het zaterdagavond na de povere 0-0 bij Roda JC ronduit toe. "Op deze manier worden we geen kampioen", beaamde de geplaagde aanvaller, die in Kerkrade nauwelijks in scoringspositie kwam. "We verspelen te veel punten."

De Jong maakte vorige week in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag (3-1) met twee treffers een einde aan een periode van twee maanden zonder doelpunten. In Limburg moest hij toch weer met de nul genoegen nemen, al had hij na een half uur nog wel de 0-1 op zijn schoen. Scheidsrechter Kevin Blom floot hem echter ten onrechte terug wegens vermeend buitenspel. "Wij speelden niet goed, maar de arbitrage was evenmin goed", mopperde De Jong bij FOX Sports. "Het was honderd procent geen buitenspel."

De Jong besefte dat het dinsdagavond in de beslissende thuiswedstrijd tegen FK Rostov voor de Champions League veel beter moet bij PSV. "Roda JC had hier de bus geparkeerd en daar was moeilijk doorheen te komen. We speelden echter ook in een veel te laag tempo. Tegen Rostov zullen we wel wat meer ruimte krijgen."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner