03.12.2016 22:27

Cocu ergert zich aan traag spel van PSV

PSV-trainer Phillip Cocu sprak na de pijnlijke 0-0 zaterdag bij Roda JC van een behoorlijke tik. "De teleurstelling is heel erg groot", gaf hij bij FOX Sports toe. "De kans is groot dat we nu weer verder achterop raken in de titelrace. Dit zijn heel dure punten die we hier hebben laten liggen."

Cocu had zich naar eigen zeggen in Kerkrade aan zijn ploeg geërgerd. "Ons tempo was veel te laag. Daardoor konden we heel weinig creëren. Onze opbouw van achteruit was gewoon niet goed genoeg. We konden Roda niet kapot spelen. We hadden zeker in de eerste helft ook moeite met het veld. Daardoor speelden we niet nauwkeurig."

Cocu erkende dat zijn dubbele wissel na ruim een uur weinig effect had. "Ik hoopte met Bergwijn en Narsingh op meer snelheid, meer aanvoer en meer spreiding op de vleugels, maar daar zag ik nauwelijks iets van terug. Een verdediger eruit halen, was voor mij geen optie. Dan was het eerder 1-0 geworden dan 0-1. Die risico's kunnen we dinsdag in de Champions League tegen FK Rostov eventueel wel nemen, want dat duel moeten we hoe dan ook winnen."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner