04.12.2016 09:15

Kamphuis geeft emotionele Nathan geen kaart

Arbiter Jochem Kamphuis is gedecideerd tijdens een duel in de Eredivisie. (24-09-2016)
Arbiter Jochem Kamphuis is gedecideerd tijdens een duel in de Eredivisie. (24-09-2016)

Het was een bijzonder emotionele avond voor Vitesse-aanvaller Nathan. De Braziliaan verloor deze week twee vrienden bij de vliegramp in Colombia en greep zijn treffer in het duel met PEC Zwolle (3-1) aan voor een eerbetoon.

Nathan was in de blessuretijd van de wedstrijd goed voor de 3-1 in het voordeel van Vitesse. Na zijn doelpunt trok hij zijn shirt uit en bad op het veld voor de slachtoffers van het vliegtuigongeluk. Op zijn tweede shirt stond het logo van Chapecoense gedrukt. Scheidsrechter Jochem Kamphuis besloot, tegen de regels in, de aanvaller geen gele kaart te geven. De arbiter vertelde na afloop begrip te hebben voor de emoties van Nathan.

"Volgens de regels moet ik hem een gele kaart geven, maar ik had al besloten dat ik dat sowieso niet zou doen", vertelde Kamphuis tegenover FOX Sports. "Ik denk dat iedereen begrijpt dat het zo'n verschrikkelijke gebeurtenis is. Het is bijzonder voor die jongen dat hij vandaag kan scoren en op die manier zijn vrienden kan eren. Ik had echt zoiets van ik geef hem geen gele kaart. Is dat een compliment waard? Bedankt."

Of de KNVB ook akkoord gaat met de coulance van Kamphuis, weet de scheidsrechter niet. "Ik weet het niet, ik ga het horen. Natuurlijk interesseert het me wat men ervan vindt, maar op het moment dat ik er stond dacht ik dat dit de beste beslissing was. Dat is ook wat ik heb gedaan. Ik was in dit geval ook op de hoogte dat dit speelde bij Vitesse, het was ook besproken. Vitesse gaf na afloop van de wedstrijd ook aan dat ik dit goed heb gedaan." 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner