04.12.2016 09:41

Ghoochannejhad wil 'best of the rest' worden

Reza Ghoochannejhad viert een treffer voor sc Heerenveen. De spits schiet tweemaal raak tegen Go Ahead Eagles. (03-12-2016)
Reza Ghoochannejhad viert een treffer voor sc Heerenveen. De spits schiet tweemaal raak tegen Go Ahead Eagles. (03-12-2016)

Reza Ghoochannejhad was zaterdagavond tweemaal trefzeker in het duel tussen Go Ahead Eagles en sc Heerenveen (1-3). De spits van de Friezen wist na zijn goals niet helemaal hoe hij moest juichen. Reza speelde in het verleden in het shirt van de Eagles.

Ghoochannejhad speelde verdeeld over twee periodes 23 wedstrijden in dienst van de club uit Deventer. "Het had niet zo veel met mijn verleden hier te maken moet ik eerlijk zeggen", vertelde Reza aan FOX Sports. "Vanuit de hoek waar ik stond te juichen, dus niet bij de Heerenveen-supporters, kreeg ik wat verwensingen naar mijn hoofd. Ik was aan het twijfelen of ik zou juichen. Ik wilde niet dat onze eigen supporters zouden denken dat ik rancuneus was, of dat ik ze even op hun plek wilde zetten. Dat was niet de bedoeling. Ik wilde juichen uit blijdschap, niet van kijk mij nu eens."

De spits speelde dit seizoen al vijftien wedstrijden in het shirt van Heerenveen en kwam daarin tot zeven doelpunten. Reza komt langzamerhand op dreef in de Eredivisie. "Ik ken ook spitsen die onrustig worden als ze lang niet scoren, maar ik kan ook blij zijn met een mooie assist." De ploeg van trainer Jurgen Streppel staat, na de misstap van AZ bij Excelsior (3-3), weer op de vierde plaats. . "Als wij zo doorgaan, dan kunnen we hele mooie dingen laten zien. Maar dan moeten we het wel elke wedstrijd vol kunnen houden."

Volgens Reza is het dit seizoen zaak om 'best of the rest' te worden. "De traditionele top-drie zal altijd blijven, dat verschil is gewoon te groot. Maar we moeten wel proberen om zo lang mogelijk in de buurt van die teams te blijven." Heerenveen heeft na vijftien wedstrijden 26 punten verzameld en heeft een achterstand van zeven punten op koplopers Feyenoord en Ajax.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner