04.12.2016 09:55

Zidane kan geluk niet op met scorende Ramos

Lange tijd leek het erop dat Real Madrid voor het eerst in 33 wedstrijden een nederlaag zou lijden. Tegen FC Barcelona stond de ploeg van trainer Zinédine Zidane lange tijd op achterstand, maar Sergio Ramos redde een punt voor Real.

FC Barcelona kwam in de 53ste minuut op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Luis Suárez. Daarna zette Real Madrid alles op alles om op gelijke hoogte te komen, maar het duurde tot aan de laatste minuut voordat die er kwam. Centrale verdediger Ramos kopte in extremis, vanuit een spelhervatting, knap raak. Zidane was daar niet eens verbaasd over.

"Dat is gewoon Sergio Ramos, ik sta er niet meer versteld van", zei Zidane na afloop van de wedstrijd aan de toegestroomde journalisten. "Hij heeft een grote persoonlijkheid en in dit soort duels laat hij zich altijd zien. Hij steunt zijn collega's, stroopt de mouwen op en laat zien wie hij is", vervolgde de Franse oefenmeester zijn verhaal.

"Het was een mooie wedstrijd en ik ben blij met de prestatie van mijn ploeg", was de conclusie van een tevreden Zidane. Door het gelijke spel in El Clásico behoudt Real de koppositie in de Spaanse Primera División. De voorsprong op naaste achtervolger Barcelona blijft zes punten.