04.12.2016 10:24

Grote teleurstelling bij AZ: "Als team gefaald"

John van den Brom kan het nauwelijks geloven: zijn ploeg komt driemaal op achterstand, maar speelt toch gelijk. (03-12-2016)
John van den Brom kan het nauwelijks geloven: zijn ploeg komt driemaal op achterstand, maar speelt toch gelijk. (03-12-2016)

AZ kwam zaterdagavond niet verder dan een gelijkspel bij Excelsior (3-3). De ploeg van John van den Brom leed daarmee opnieuw puntenverlies in de strijd om plaats vier. Volgens de oefenmeester gaf zijn ploeg de doelpunten te gemakkelijk weg.

"We kwamen steeds op een stomme manier op achterstand", treurde Van den Brom na afloop bij de NOS. "Vooropgesteld: onze doelpunten waren fantastisch. Helaas maakten we het onszelf ook heel moeilijk." Van den Brom koos ervoor om met dezelfde elf namen te spelen als vorige week. Toen werd met 5-1 gewonnen van Heracles Almelo. "Ik vind het na zo'n wedstrijd normaal om dat elftal het vertrouwen te geven. Helaas sloot dit duel niet aan op de euforie van vorige week."

AZ kwam op Woudestein driemaal op achterstand, maar maakte even zoveel keer weer gelijk. Ruim veertien jaar geleden kregen de Alkmaarders dat ook voor elkaar: toen in een wedstrijd tegen sc Heerenveen. "We kwamen snel over het eerste tegendoelpunt heen", stelt Van den Brom. "Dan denk je door te kunnen pakken. Maar door een domme overtreding van Wout Weghorst liepen we weer achter de feiten aan. Daarna maakten we weer een mooie goal, maar ging het later weer mis door dom balverlies van Iliass Bel Hassani."

Stijn Wuytens was verantwoordelijk voor de 3-3, maar kon daar na afloop niet van genieten. "Scoren is leuk, maar op een avond als deze is er niets aan. We hebben hier twee punten verloren", aldus de 27-jarige Belg. "We hebben als team gefaald. Met de kwaliteiten die we hebben moeten we hier winnen. Vorige week ging het heel goed en dat wilden we doorzetten. Helaas was het vandaag een stuk minder."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner