04.12.2016 12:16

Wenger geniet met volle teugen van Sánchez

Alexis Sánchez beleeft een fijne avond: in het duel met West Ham United schiet de spits van Arsenal driemaal raak. (03-12-2016)
Alexis Sánchez beleeft een fijne avond: in het duel met West Ham United schiet de spits van Arsenal driemaal raak. (03-12-2016)

Alexis Sánchez maakte zaterdag grote indruk bij Arsenal. De Chileense spits had tegen West Ham United (1-5) slechts veertien minuten en 29 seconden nodig om een hattrick te maken. Manager Arsène Wenger kan zijn geluk niet op met de trefzekere Sánchez.

Sánchez meldde zich zaterdag ineens bij de koplopers in het topscorersklassement van de Premier League. De spits van Arsenal schoot in de slotfase van het duel met stadsgenoot West Ham United driemaal raak. Hij evenaart daarmee de doelpuntenproductie van Chelsea-aanvaller Diego Costa: beide spelers staan nu op elf treffers in de Premier League.

Wenger kwam na afloop superlatieven tekort om de prestatie van Sánchez te beschrijven. "Hij had even de tijd nodig om mentaal in de wedstrijd te komen, maar hij biedt altijd iets speciaals", weet de oefenmeester van Arsenal, dat opklom naar de tweede plaats in Engeland. "Hij is een vechter en een speler met klasse. Je vindt weinig spelers zoals hij. Hij kan je altijd verrassen en heeft een uitstekende techniek."

Arsenal kwam in het Olympisch Stadion nauwelijks in de problemen. Tot tevredenheid van Wenger. "We speelden overtuigend en hebben een goed resultaat behaald. We creëerden veel kansen en zoals je kon zien had West Ham geen zelfvertrouwen voor eigen publiek", aldus de Fransman tegenover de BBC. "We zijn goed in vorm en wij moeten er mentaal klaar voor zijn om op die voet verder te gaan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner