04.12.2016 12:26

De Jong maakt opnieuw weinig indruk bij PSV

PSV-middenvelder Siem de Jong probeert Marcos Gullón van Roda JC Kerkrade te omspelen. (03-12-2016)
PSV-middenvelder Siem de Jong probeert Marcos Gullón van Roda JC Kerkrade te omspelen. (03-12-2016)

Siem de Jong speelde zaterdagavond opnieuw geen goede wedstrijd in dienst van PSV. De middenvelder kreeg nauwelijks goede kansen in het duel met Roda JC Kerkrade. De wedstrijd eindigde mede daardoor in 0-0.

"Het was een moeilijke wedstrijd", vertelde De Jong aan de NOS. "Natuurlijk zijn we gefrustreerd als we niet winnen. Het slechte gevoel overheerst toch na zo'n wedstrijd. Wij willen ook dat de ballen erin gaan. In de eerste helft zit het ook niet mee, want de goal van Luuk was geen buitenspel. We creëren te weinig kansen, in de eindfase gooien we de bal er vaker in omdat we hopen dat 'ie goed valt. Diep gaan achter de verdediging heeft geen zin, want zij zijn heel verdedigend."

Jongere broer Luuk de Jong leek PSV op voorsprong te schieten, maar zag zijn treffer afgekeurd worden wegens vermeend buitenspel. . "Natuurlijk ben je heel boos over die afgekeurde treffer. Het zijn van die dingen die gebeuren, maar het maakt zo'n wedstrijd natuurlijk wel heel anders. Roda JC moet na zo'n goal meer komen, je krijgt zelf iets meer ruimte. Het is zó anders voetballen, dus het is daarom ook zó belangrijk om die eerste goal te maken. Het is een fout, maar wij maken ook fouten. Wij moeten onze kansen ook gewoon afmaken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner