04.12.2016 12:52

Fraser toont begrip voor gedrag van Nathan

Nathan maakt de 3-0 tegen Roda JC en viert dat met de supporters van Vitesse. (14-08-2015)
Nathan maakt de 3-0 tegen Roda JC en viert dat met de supporters van Vitesse. (14-08-2015)

Henk Fraser toonde begrip voor de wijze hoe Nathan acteerde tijdens en na afloop van het gewonnen duel met PEC Zwolle (3-1). De Braziliaanse huurling van Chelsea verloor twee vrienden bij de vliegramp waar Chapecoense bij was betrokken.

Nathan scoorde in blessuretijd de 3-1 en trok daarbij zijn shirt uit en toonde een Chapecoense-tricot. Normaliter krijg een speler daar een gele kaart vol, maar scheidsrechter Jochem Kamphuis besloot de kaart op zak te houden. Tijdens de ereronde liep de Braziliaan met tranen over het veld en was hij te geëmotioneerd om voor de camera’s te verschijnen.

Fraser vroeg voor begrip vanwege die beslissing. "Ik hoop dat iedereen snapt dat hij nu even niet voor de camera wil komen. Ik begrijp dat in ieder geval heel goed", meende de oefenmeester van de Arnhemmers. Ook het uittrekken van het shirt, deerde de trainer niet. "Normaal ben ik altijd heel boos als een speler zijn shirt uittrekt, nu begreep ik het wel."

"We wisten dat twee vrienden van hem in het vliegtuig zaten. Hij was de laatste dagen ook heel stil. Als je erover nadenkt. Is het eigenlijk heel mooi dat juist Nathan de bevrijdende goal maakt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner