04.12.2016 16:23

FC Twente weet ook in Tilburg niet te winnen

Bersant Celina (l.) probeert voor FC Twente tegenstander Freek Heerkens uit te spelen. (04-12-2016)

FC Twente is er voor de vijfde wedstrijd op rij niet geslaagd om een wedstrijd te winnen. De Tukkers kwamen op bezoek bij Willem II goed weg met een 0-0-gelijkspel. De Tilburgers kregen de beste kansen, maar doelman Nick Marsman hield zijn doel schoon.

Met het goede gevoel van de laatste twee wedstrijden tegen PSV (0-0) en Go Ahead Eagles (0-1 winst) begon Willem II aan het duel met FC Twente. De bezoekers uit Enschede begonnen aardig aan de wedstrijd en kregen via Kamohelo Mokotjo de eerste kans van de wedstrijd, maar zijn inzet werd knap gekeerd door Kostas Lamprou. Het harde schot van Mokotjo was de laatste goede mogelijkheid van FC Twente voor rust, want Willem II nam al snel het initiatief over van FC Twente.

Dat resulteerde in verscheidene kansen voor de thuisploeg. De tandem Jordy Croux-Fran Sol bleek een plaag voor de Twente-verdediging. Uit voorzetten van Croux trof Sol tot twee keer bijna het doel, maar de Spanjaard kopte de bal net over het doel en schoot daarna rakelings naast. Croux zelf deed ook een duit in het zakje door naar binnen te trekken en vervolgens een metertje naast te schieten.

FC Twente maakte na rust een betere indruk dan voor rust. Dat leverde al snel een aardige mogelijkheid op voor Bersant Celina, die het vizier niet op scherp had staan en ruim over schoot. De ploegen hielden elkaar goed in evenwicht en de organisatie van zowel Willem II als FC Twente stond goed. Anouar Kali profiteerde in de slotfase van het duel nog bijna van slordig balverlies van de bezoekers, maar de middenvelder schoot net naast. Daardoor eindigde het duel net zoals het begon: met een 0-0 stand op het scorebord.

Het team van René Hake staat ook na de vijftiende speelronde nog op de zesde plaats in de Eredivisie. Willem II neemt weer een beetje afstand van de degradatiezone en staat nu dertiende. De Tilburgers zullen echter balen dat zij geen drie punten hebben overgehouden aan het duel met FC Twente.