04.12.2016 16:30

Aké zorgt voor sensationeel verlies Liverpool

De spelers van Bournemouth zijn door het dolle heen na het winnende doelpunt van Nathan Aké tegen Liverpool. (04-12-2016)

Nathan Aké kan de komende periode niet meer stuk bij de fans van Bournemouth. De Nederlander nam het winnende doelpunt op zich tijdens een sensationele 4-3 overwinning op Liverpool.

In eerste instantie leek er weinig aan de hand voor Liverpool. Sadio Mané en Divock Origi brachten de bezoekers na twintig minuten naar een 0-2 voorsprong. In de tweede helft kwam Bournemouth terug via een strafschop van Callum Wilson. Emre Can dacht daarna met de 1-3 voor de beslissing te zorgen.

Een knotsgekke slotfase volgde waarin Ryan Fraser de 2-3 produceerde en Steve Cook de gelijkmaker voor zijn rekening naam. Aké kroonde zich tot ultieme matchwinner door in de laatste minuut Bournemouth naar een overwinning te schieten.

Door de nederlaag staat Liverpool derde in de Premier League omdat het Arsenal ziet passeren. Bournemouth is terug te vinden op de tiende plek met achttien punten.