04.12.2016 18:08

Toornstra: "Mijn mooiste voor Feyenoord"

Jens Toornstra wist zondag in de 43e minuut van de Rotterdamse derby tegen Sparta genoeg toen hij de bal van zijn rechterschoen voelde vertrekken. Met een prachtige curve, meegegeven door de buitenkant van zijn voet, vloog de bal van grote afstand in de kruising langs de tevergeefs duikende doelman Roy Kortsmit. "Ik voelde direct dat ik hem goed raakte", vertelde de Feyenoorder met een brede grijns.

Toornstra tekende voor het mooiste doelpunt in de derby tussen de clubs uit Rotterdam-Zuid en Rotterdam-West (6-1). "Qua uitvoering was dit ook mijn mooiste voor Feyenoord. De bal draaide mooi weg bij de keeper. Ik mikte op die hoek, al wilde ik de bal nog iets strakker raken. Maar zo was het eigenlijk nóg beter."

De koploper van de eredivisie revancheerde zich in de eigen Kuip voor een zwak optreden vorige week tegen FC Utrecht (3-3). "Iedereen heeft daar zijn mening over gegeven en dat mag ook. Die kritiek gaf ons wel extra brandstof om te laten zien dat we het echt nog wel kunnen. Lekker om het zo van je af te spelen."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner