04.12.2016 18:31

Van Bronckhorst: "Een goed signaal afgegeven"

Giovanni van Bronckhorst vindt dat Feyenoord zondag in de stadsderby tegen Sparta Rotterdam een krachtig signaal heeft afgegeven. "Niet alleen aan de buitenwacht, maar ook aan onszelf. Resultaat komt alleen als je er heel veel energie in stopt. En de 'drive' om te blijven scoren was in deze wedstrijd heel groot", zei de trainer van Feyenoord na de klinkende zege op Sparta (6-1).

Feyenoord presenteerde zich heel anders dan vorige week tegen FC Utrecht, toen de koploper van de eredivisie pas in de slotfase ging voetballen en diep in blessuretijd ontsnapte aan een nederlaag (3-3). "Het is niet alleen belangrijk dat we nu drie punten hebben gepakt, maar ook de manier waarop dat tot stand kwam, vind ik belangrijk. De jongens hebben een goed signaal afgegeven, het signaal dat we staan waar we horen te staan", aldus Van Bronckhorst.

"We bleven maar doorgaan, in de duels, in het jagen en in het maken van doelpunten. Doelsaldo is belangrijk, dat hebben we de afgelopen jaren wel gezien in de eredivisie. Die 'drive' zat er goed in."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner