04.12.2016 20:38

Koeman zeer tevreden met zwaarbevochten punt

Door een strafschop van Leighton Baines vlak voor tijd, pakte Everton een punt in eigen huis tegen Manchester United (1-1). Everton-manager Ronald Koeman was zeer tevreden over de vechtlust van zijn ploeg.

"Vanaf het eerste fluitsignaal hadden we een positieve instelling en was de organisatie goed. United had moeite met kansen creëren. Het tegendoelpunt was natuurlijk een grote fout, maar de jongens geloofden erin", aldus Koeman in gesprek met Sky Sports.

Everton is door de remise nog altijd ongeslagen op het eigen Goodison Park. De ploeg zette alles op alles en ook Koeman liet met de wissels zien vol voor de gelijkmaker te gaan. "We namen veel risico met de wissels. We eindigden de wedstrijd met vier aanvallers en het gelijkspel is een terecht resultaat."

Zowel Everton als Manchester United schoot weinig op met een punt. De aansluiting bij de top vijf, wat recht geeft op een ticket voor de Champions League, is opgelopen. United staat zes punten achter Tottenham Hotspur, Everton volgt op zeven punten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner