04.12.2016 20:50

Chelsea komt als winnaar uit voetbalweekend

Chelsea is de grote winnaar van het voetbalweekend in de Premier League geworden. Vooraf had de ploeg van coach Antonio Conte met het uitduel bij Manchester City het zwaarste programma, maar Chelsea won met 1-3 en zag concurrent Liverpool punten verspelen.

Chelsea sloeg zaterdag de aanval van City op de koppositie succesvol af. De ploeg van Pep Guardiola leidde bij rust nog met 1-0, maar doelpunten van Diego Costa, Willian en Eden Hazard bezorgden de Londenaren de zege. City volgt op vier punten.

Liverpool had zondag tot op één punt van Chelsea kunnen komen door Bournemouth te verslaan. De spelers van coach Jürgen Klopp gaven echter in de slotfase een 1-3-voorsprong weg. In blessuretijd maakte Nathan Aké het nog erger voor Liverpool. De Nederlandse Chelsea-huurling tikte de 4-3 binnen, waardoor Liverpool derde op vier punten van Chelsea blijft.

Arsenal was Liverpool een dag eerder gepasseerd door West Ham United met ruime cijfers te verslaan: 1-5. Alexis Sanchez was de grote man. De Chileen scoorde driemaal en bereidde de openingstreffer van Mesut Özil voor. Alex Oxlade-Chamberlain maakte het vierde doelpunt voor Arsenal. Andy Carroll deed nog iets terug namens West Ham United.

Manchester United en Everton raakten nog verder achterop. De ploegen speelden met 1-1 gelijk na een treffer van Zlatan Ibrahimovic en een benutte strafschop van Leighton Baines. De achterstand op Chelsea liep op naar dertien punten voor United en veertien voor de ploeg van Ronald Koeman.

Bekijk hier de pagina van de Premier League voor alle informatie over de competitie.