04.12.2016 21:34

Janssen over kunstgras: "Snel afschaffen"

FC Utrecht-aanvoerder Willem Janssen vraagt om de bal op bezoek bij ADO Den Haag. (04-12-2016)
FC Utrecht-aanvoerder Willem Janssen vraagt om de bal op bezoek bij ADO Den Haag. (04-12-2016)

ADO Den Haag ontving zondagmiddag FC Utrecht. De Hagenaren hebben een kunstgrasveld liggen, maar Utrecht-aanvoerder Willem Janssen vindt het helemaal niks. Na afloop was hij erg duidelijk over het veld.

"Kunstgras is echt verschrikkelijk. Ik vind het een drama voor het voetbal. Ze moeten het snel afschaffen. Je ziet dat het een ander spel wordt. De ballen stuiteren anders en je moet snel anticiperen. Je moet dit heel snel afschaffen."

Ondanks dat Janssen niet te spreken is over het kunstgrasveld, boekte Utrecht wel een prima zege bij ADO (0-2). Met name in de eerste helft hadden de Utrechters flink afstand kunnen nemen, maar lieten ze dat na. Na rust kwam ADO beter voor de dag en kreeg het nog meerdere kansen op de gelijkmaker.

"Je hebt zo'n enorm overwicht, ze zijn nergens", vervolgt Janssen in gesprek met RTV Utrecht. "We maakten het onszelf lastig in de tweede helft door slordig te worden en bepaalde duels te verliezen. We spelen het ook een paar keer slecht uit en de kansen die je kreeg benutten we niet."

Door de zege staat Utrecht op de zevende plaats. Die plek geeft aan het eind van het seizoen recht op deelname aan de play-offs om Europees voetbal. ADO doet het minder goed en staat nog maar één punt boven de plaatsen die nacompetitie moeten spelen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner