04.12.2016 21:55

Mourinho teleurgesteld na remise bij Koeman

Manchester United liep zondagmiddag in de slotminuten een zege mis bij Everton (1-1). United-manager José Mourinho vond het gelijke spel zeer onterecht en is van mening dat zijn ploeg veel hoger hoort te staan op de ranglijst.

Zlatan Ibrahimović schoot United nog voor rust op voorsprong, maar invaller Marouane Fellaini veroorzaakte in minuut 89 een strafschop voor de thuisploeg. Leighton Baines schoot raak, waardoor beide ploegen genoegen moesten nemen met een punt. "We waren verreweg het beste team, maar we winnen niet. We kregen meerdere kansen op de 2-0, met nog een bal op de paal, maar kregen in de laatste minuut een doelpunt tegen."

Door de remise is Manchester United de aansluiting met de top vijf kwijt. De achterstand op de Champions League-tickets is opgelopen naar zes punten. Mourinho kan niet leven met die positie. "We spelen ontzettend goed, zelfs in wedstrijden tegen dit soort lastige tegenstanders. We krijgen alleen niet de resultaten die we wel verdienen. Het is ook een probleem dat we op een plaats op de ranglijst staan, die geen relatie heeft met de kwaliteit van ons spel."

"Wanneer we een goed spelen, maar geen resultaten haalt, draait het om de resultaten. Als wij anders spelen, maar wel punten pakken, draait het om de manier van spelen. Als je defensief speelt en countert, maar wel punten pakt, is dat nu opeens fenomenaal", countert Mourinho de kritiek op zijn ploeg in gesprek met Sky Sports.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner