04.12.2016 22:27

Ten Hag: "We hebben nog een stap te maken"

FC Utrecht won zondagmiddag op bezoek bij ADO Den Haag (0-2), maar liet de wedstrijd nog te lang spannend. Meerdere kansen werden om zeep geholpen, waardoor ADO nog dicht bij een punt kwam. Utrecht-trainer Erik ten Hag vindt dat zijn ploeg nog moet groeien in het afmaken van wedstrijden.

Met name in de eerste helft liep Utrecht na om verder uit te lopen dan de magere 0-1. "Naarmate de eerste helft vorderde, werden we steeds dynamischer en steeds dominanter. Daarna was er een fase waarin we moesten doordrukken. Dat lieten we na, terwijl we onze prooi vast hadden. We moeten beseffen welke momenten bepalend zijn", aldus Ten Hag op de persconferentie.

"In de tweede helft konden we een ander ADO Den Haag verwachten, met meer beleving. Dat was ook het geval. Gervane Kastaneer kwam een op een met David Jensen. Maar wij kregen ook meerdere kansen en konden de wedstrijd in het slot gooien. Dat lieten we na."

"Daar kun je dan voor gestraft worden. Dat besef moet bij onze jonge jongens gaan indalen. Als dat lukt, dan ziet de toekomst er voor de spelers en het team rooskleurig uit. Ik ben blij met deze overwinning, maar we hebben ook nog wel een stap te maken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner