05.12.2016 10:31

Van Hanegem kritisch: "De lat moet hoger"

Karim El Ahmadi jaagt op de bal tijdens de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam. (04-12-2016)
Karim El Ahmadi jaagt op de bal tijdens de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam. (04-12-2016)

Willem van Hanegem is van mening dat de lat hoger gelegd moet worden bij Feyenoord. De Rotterdammers overtuigenden afgelopen weekend met een 6-1 overwinning op Sparta Rotterdam.

"Vooraf dacht ik dat Sparta weleens zou kunnen verrassen tegen Feyenoord. Maar daar was echt geen enkele sprake van, Feyenoord was op alle fronten beter. Dat was in mijn ogen wederom te danken aan Karim El Ahmadi. De beste speler van Feyenoord. En ook eentje die ik in interviews vaak kritisch naar zichzelf en naar het elftal zie kijken", vertelt Van Hanegem aan het Algemeen Dagblad.

Andere spelers moeten volgens Van Hanegem een voorbeeld aan hem nemen. "Dirk Kuyt en Jens Toornstra vertelden dat ze de kritiek na de slechte wedstrijd tegen FC Utrecht hadden gebruikt als brandstof. Dat is hun goed recht hoor, hoewel de kritiek absoluut niet onterecht was. Maar als dat echt helpt, moeten we dus wekelijks scherp oordelen over de prestaties van Feyenoord."

"Want als de ploeg echt weer eens landskampioen wil worden, moet de lat nog hoger. Dat kan trouwens ook worden gezegd van PSV. Want dat de tegenstander, in dit geval Roda JC, die zogenaamde bus voor het eigen doel parkeert, dat weet ik nou wel. Die speel je negen van de tien keer kapot, als je echt goed bent. Maar dat is dit PSV niet. Absoluut niet zelfs. En al maanden niet."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner