05.12.2016 12:30

Speler van de Week: Karim El Ahmadi

In een wedstrijd waarin zes doelpunten worden gemaakt is meestal een van de doelpuntenmakers de man van de wedstrijd. Bij Feyenoord gaat die regel dit seizoen niet op. Met een beoordeling van een 7.5 is Karim El Ahmadi onze Speler van de Week.

Stadsderby
Feyenoord had zondag opvallend weinig moeite met stadsgenoot Sparta Rotterdam. De 6-1 overwinning was allesbehalve geflatteerd. De echte uitblinker stond echter niet voorin, maar op het middenveld. El Ahmadi zorgt voor de balans in het elftal, houdt het team bij een tegenslag bij elkaar en verdeelt het spel. El Ahmadi is een speler die geen doelpunt nodig heeft om waardering te krijgen. De Marokkaan is dit seizoen geliefd in De Kuip en liet tegen Sparta zien waarom hij van onschatbare waarde is voor de Rotterdammers.

Balans
El Ahmadi behoorde lange tijd tot de categorie spelers die zeer belangrijk zijn voor het team, maar niet opvallen. Daar is dit seizoen verandering in gekomen omdat hij zich ook aanvallend nadrukkelijk laat zien. De balafpakker is een speler die Feyenoord absoluut niet kan missen in de strijd om het kampioenschap. Dat hij meer zijn stempel drukt blijkt wel uit het feit dat hij al vier competitietreffers achter zijn naam heeft staan. Nog nooit haalde El Ahmadi dat aantal in een seizoen en de Eredivisie is nog niet eens halverwege.

Titelstrijd
El Ahmadi is onmisbaar voor Feyenoord om dit seizoen eindelijk weer eens het kampioenschap te kunnen pakken. Dat was duidelijk zichtbaar tijdens de wedstrijd van Feyenoord tegen Manchester United in de groepsfase van de Europa League. Op Old Trafford werd de Eredivisie-club overlopen op het middenveld. Tonny Vilhena en Renato Tapia waren verre van in staat om de afwezigheid van El Ahmadi op te vangen. Voor Feyenoord is het te hopen dat El Ahmadi de rest van het seizoen fit blijft.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner