05.12.2016 16:51

De Graafschap zonder supporters naar MVV

Het publiek van De Graafschap laat zich horen tijdens het competitieduel SC Telstar - De Graafschap (09-09-2016).
Het publiek van De Graafschap laat zich horen tijdens het competitieduel SC Telstar - De Graafschap (09-09-2016).

De Graafschap zal vrijdagavond zonder supporters afreizen naar Maastricht voor het competitieduel met MVV. De fans van De Graafschap werden door de gemeente Maastricht verplicht tot een buscombi en daar is de club uit de Achterhoek het niet mee eens.

"Onacceptabel", aldus supporterscoördinator Dennis van Amerongen op de clubsite van De Graafschap. "Eerder dit jaar zijn we met driehonderd supporters naar Maastricht afgereisd. Het betrof een wedstrijd in de nacompetitie waarbij grote belangen op het spel stonden. De wedstrijd verliep zonder enige wanklank. Dit is ook op te maken uit het rapport dat naar aanleiding van deze wedstrijd is opgesteld. Met eventuele verkeersproblemen kunnen onze supporters natuurlijk prima rekening houden. Dit mag nooit ten grondslag aan een combi liggen."

Hans Boesberg, voorzitter van de supportersvereniging, begrijpt niets van de houding van burgemeester Penn-te Strake. "Het is om gek van te worden. Normalisatie is voor de supportersvereniging één van onze belangrijkste speerpunten en we maken ons hard voor gastvrijheid en vriendelijke vervoersvoorwaarden. Deze combiregeling staat hier volledig haaks op. Het is een middel dat slechts ingezet dient te worden wanneer er een indicatie is dat er een verstoring van de openbare orde plaats zou kunnen vinden. Daar is in dit geval geen enkele sprake van."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner