05.12.2016 20:29

Topscorer Jupiler League: "Geen verklaring"

Voor de negentiende keer dit seizoen kan Tom Boere juichen na een doelpunt. Hij maakt tegen De Graafschap zijn hattrick compleet en zorgt voor de 1-4. (02-12-2016)
Voor de negentiende keer dit seizoen kan Tom Boere juichen na een doelpunt. Hij maakt tegen De Graafschap zijn hattrick compleet en zorgt voor de 1-4. (02-12-2016)

In zijn carrière scoorde Tom Boere nooit meer dan tien competitiedoelpunten per seizoen, nu het huidige seizoen in de Jupiler League nog niet eens halverwege is, staat de teller al op negentien goals. Boere kan het zelf ook niet geloven.

"Als je er over na gaat denken, dan is het wel te gek voor woorden. In de jeugd van Ajax was ik meestal topscorer, maar dat was geen betaald voetbal. Hoe het nu allemaal op zijn plek valt, daar is niet echt een verklaring voor. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik er heel erg blij mee ben", glundert Boere in gesprek met Omroep Brabant.

De spits van de Brabanders is dit seizoen al goed voor twee hattricks, terwijl hij ook aan een doelpuntrijke reeks van zeven wedstrijden bezig is, waarin hij minimaal één keer scoorde. "Ik probeer er niet te veel bij stil te blijven staan, ik probeer mijn ding te blijven doen op de trainingen en het knopje om te zetten als we richting de wedstrijd gaan. Ik zit nu in een bepaalde flow, het gaat gewoon erg lekker."

Boere lijkt er met zijn doelpunten persoonlijk voor te zorgen dat FC Oss in de Jupiler League blijft, de ploeg staat momenteel vijftiende in de competitie. Vorig seizoen eindigde FC Oss als hekkensluiter, maar toen was er nog geen degradatieregeling.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner