05.12.2016 20:42

Positieve en negatieve rol Promes bij winst

Quincy Promes (r.) komt simpel langs Carlos Zambrano (l.) tijdens de wedstrijd Spartak Moskou - Rubin Kazan. (05-12-2016)

Quincy Promes heeft maandagavond een bewogen wedstrijd gespeeld in Rusland. De Nederlander scoorde tegen Rubin Kazan een belangrijke treffer, maar kreeg ook een rode kaart. Spartak Moskou won de wedstrijd wel, het werd 2-1.

Jonathas, oud-speler van AZ, scoorde zeven minuten voor rust alweer zijn achtste doelpunt in veertien competitiewedstrijden, maar Promes had met zijn zesde van het seizoen snel een antwoord klaar. Een kwartier voor tijd besliste Denis Glushakov de wedstrijd, kort daarna kreeg Promes zijn tweede gele kaart te zien. In een poging een verloren bal snel te heroveren raakte hij een tegenstander. Het is voor Promes zijn eerste rode kaart in zijn carrière.

Spartak Moskou doet in de Russische Premier Liga goede zaken, aangezien Zenit St. Petersburg in speelronde zeventien punten verspeelde tegen FK Rostov, de aankomende tegenstander van PSV in de Champions League. De formatie van Promes staat op veertig punten, vijf meer dan de kapitaalkrachtige club. Bij Rubin Kazan bleef Maxime Lestienne overigens de hele wedstrijd op de bank zitten.