05.12.2016 20:56

Directeur ADO: "Ik en collega's zijn strijdbaar"

De supporters van ADO Den Haag uiten hun ongenoegen richting de Chinese eigenaar Wang Hui.
De supporters van ADO Den Haag uiten hun ongenoegen richting de Chinese eigenaar Wang Hui.

"Het kan nooit zo zijn dat een passant onze club om zeep gaat helpen. Daarom ben ik strijdbaar en ik denk dat iedereen dat van mij mag verwachten." Mattijs Manders, algemeen directeur van ADO Den Haag, gaat de barricades op om tegen eigenaar Hui Wang te strijden.

ADO Den Haag en Wang sloten in de zomer van 2014 een niet al te gelukkig huwelijk, vooral op financieel gebied. De Eredivisionist maakte begrotingen op basis van beloftes vanuit China, maar geld kwam niet of te laat om de begroting kloppend te krijgen. Ook in het huidige seizoen is de financiële malaise groot, daardoor worden er diverse rechtszaken gestart tegen United Vansen, het bedrijf van Wang.

"Ik heb het gevoel dat onze medewerkers ook strijdbaar zijn", stelt Manders bij Omroep West. "Wij moeten deze strijd winnen en dat geeft mij ontzettend veel energie. Ik zou liever over voetbal praten en over successen op het veld. Maar we zitten hier in de hoek waar de klappen vallen en daar moeten we niet voor weg lopen. Je moet nu opstaan en laten zien wat je waard bent."

Momenteel lopen er twee zaken rondom ADO Den Haag. In één rechtszaak wil de club Wang en United Vansen verplichten om het verschuldigde bedrag van circa 2,5 miljoen euro over te maken, daarnaast wordt er gekeken of Wang wanbeleid voert met de club. Een instantie gaat de situatie beoordelen, waarna het mogelijk is dat de aandelen van Wang weer op de markt komen. In dat geval staat een groep Haagse zakenmannen klaar om toe te slaan.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner