05.12.2016 21:17

De Graafschap wil Henk de Jong als trainer

Een klein jaar na zijn vertrek bij SC Cambuur kan Henk de Jong weer als trainer aan de slag. De Graafschap ziet in De Jong de ideale opvolger van Jan Vreman, die deze week werd ontslagen na matige resultaten.

De Jong bleef na zijn vertrek bij SC Cambuur aan het werk in de voetballerij, zo werd hij accountmanager bij FC Groningen. Het is dan ook geen uitgemaakte zaak dat de oud-trainer weer trainer wordt, zo legt FC Groningen-directeur Hans Nijland uit. "Dat komt omdat wij een overeenkomst hebben met Henk. Toen hij hier begon als accountmanager zagen wij dat als een kans. We hebben in hem geïnvesteerd en kosten gemaakt. Eerst zaaien en dan oogsten."

"Om scenario's als wat nu met De Graafschap gebeurt voor te zijn, hebben we vanaf 1 augustus commitment voor een jaar met elkaar afgesproken en dat ook netjes vastgelegd. Kennelijk kruipt bij Henk het bloed toch waar het niet gaan kan. We proberen nu met een voor alle partijen nette oplossing te komen." Dit houdt in dat FC Groningen om een financiële vergoeding vraagt voor het vertrek van De Jong, maar daar wil De Graafschap niet aan.

De Superboeren degradeerden vorig seizoen naar de Jupiler League en wilden zo snel mogelijk terug naar het hoogste niveau, maar de club staat momenteel in de degradatiezone op het tweede niveau.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner