05.12.2016 22:33

Babel draagt bij aan stunt van Deportivo

Ryan Babel heeft met zijn ploeg Deportivo La Coruña hele goede en onverwachte zaken gedaan in de Primera División. Subtopper Real Sociedad werd in eigen huis volledig overklast, Babel scoorde één keer in de met 5-1 gewonnen wedstrijd. Door de driepunter staat Deportivo La Coruña nu iets boven de degradatiezone in Spanje.

Real Sociedad is de nummer zes van de competitie, maar nog voor rust keek de ploeg tegen een 3-0 achterstand aan. Sidnei en Florin Andone scoorden, Iñigo Martínez zorgde met een eigen doelpunt voor nog meer scheve gezichten in het José Munuera Montero. In de tweede helft deed Yuri nog wat terug, maar voordat Real Sociedad aan meer kon denken, scoorde Babel de 4-1.

Voor de Nederlander was het zijn derde doelpunt in de Primera División, de oud-speler van Ajax had daar negen wedstrijden voor nodig. Het slotwoord was aan Florin Andone, die dertien minuten voor tijd de pijnlijke eindstand van 5-1 op het scorebord zette. Deportivo La Coruña staat nu op dertien punten uit veertien wedstrijden, waarmee het voorlopig zestiende staat in Spanje.

Babel beschikt over een aflopend contract bij Deportivo La Coruña, hij tekende aan het einde van de transferperiode een contract voor een half jaar.