06.12.2016 12:21

FC Barcelona met Cillessen tegen Gladbach

Jasper Cillessen werkt met een glimlach op zijn gezicht de training bij FC Barcelona af. (20-09-2016)

Jasper Cillessen gaat dinsdagavond weer minuten maken namens FC Barcelona. Marc-André ter Stegen is door FC Barcelona-trainer Luis Enrique namelijk niet opgenomen in zijn wedstrijdselectie.

In tegenstelling tot Ter Stegen zitten Cillessen en Jordi Masip wel bij de wedstrijdselectie voor het Champions League-duel met Borussia Mönchengladbach. Het lijkt daardoor aannemelijk dat Cillessen, die afgelopen zomer overkwam van Ajax, dinsdagavond onder de lat staat bij FC Barcelona. De Nederlandse doelman keepte tot dusver twee officiële duels bij FC Barcelona. In de Copa del Rey werd er gelijkgespeeld tegen Hércules CF (1-1), terwijl Cillessen in de competitie verloor van Deportivo Alavés (1-2).

Naast Ter Stegen krijgt ook Gerard Piqué rust van Luis Enrique. Ivan Rakitić is geschorst, terwijl Neymar niet in actie komt vanwege lichte spierklachten. Luis Enrique heeft tevens een plaats voor Marc Cardona in zijn wedstrijdselectie. De Spaanse aanvaller debuteerde onlangs in de hoofdmacht van FC Barcelona tijdens de bekerwedstrijd tegen Hércules.