06.12.2016 14:43

Van Nieff heel blij met last-minute beslissing

Yoëll van Nieff (l.) probeert Anwar El Ghazi van de bal te zetten tijdens Ajax-FC Groningen. (04-12-2016)
Yoëll van Nieff (l.) probeert Anwar El Ghazi van de bal te zetten tijdens Ajax-FC Groningen. (04-12-2016)

Yoëll van Nieff is de laatste weken verzekerd van een basisplaats bij FC Groningen, maar was afgelopen zomer dicht bij een vertrek naar een andere club. De linksback koos er op het laatste moment voor om toch in Groningen te blijven voetballen.

Van Nieff stond op afgelopen zomer op het punt om een contract te tekenen bij eerstedivisionist FC Emmen, maar besloot toch voor zijn kans te gaan bij de ploeg van trainer Ernest Faber. "Ik kreeg de garantie dat iedereen op nul en met gelijke kansen zou beginnen. Toen nam ik mezelf voor om gewoon te gaan vlammen en te kijken waar het zou eindigen", aldus Van Nieff in gesprek met het Dagblad van het Noorden.

"Het was wel even een teleurstelling dat er in de persoon van Jason Davidson nog een andere linksback werd gehaald die gelijk mocht spelen, maar als je kijkt waar ik nu sta, is het het allemaal waard geweest." Van Nieff stond ook afgelopen weekend in de basis bij FC Groningen, maar kon een 2-0 nederlaag bij Ajax niet voorkomen.

Van Nieff is van origine een middenvelder, maar voelt zich inmiddels ook thuis op de linksbackpositie. "Zoals ik het nu kan invullen is het eigenlijk perfect voor mij en voel ik me er helemaal thuis. Ik mag hoog op staan, kom veel aan aanvallen toe, zorg dat ik vaak de bal krijg en kan met een basisplaats mijn meerwaarde bewijzen voor de club. Dat geeft een geweldig gevoel."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner