06.12.2016 14:56

Van der Velde verklaart tegenvallende scouting

SC Heerenveen verdiende in het verleden veel geld met de verkoop van Scandinavische voetballers, maar is daar de laatste jaren niet vaak meer in geslaagd. Van de gehaalde zeventien Deense spelers werden slechts drie voor een hoge prijs verkocht. Volgens oud-voorzitter Riemer van der Velde is dat best logisch.

"Steeds meer clubs scouten in Scandinavië. Heerenveen heeft minder te bieden dan Ajax of Hamburger SV, laat staan Real Madrid. We moeten iets meer gokken op jongere spelers of van de tweede garnituur", legt Van der Velde uit in de Volkskrant. De voormalig voorzitter van de Friese club denkt wel dat de scouting van Heerenveen er verstandig aan doet om te blijven zoeken naar talent in Scandinavië.

Dat Heerenveen nog maar weinig spelers weet te verkopen, is volgens Van der Velde niet zo'n probleem. "Ik denk niet dat we er veel geld op verloren hebben. Integendeel", stelt de oud-bestuurder. "Er hebben er een paar pech gehad met blessures. Anderen, zoals Lasse Schöne en Kristian Bak-Nielsen, zijn elders opgebloeid. Dat heb je soms." De Friezen verkochten in het verleden onder andere Jon Dahl Tomasson aan Feyenoord en Ole Tobiasen aan Ajax. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner