06.12.2016 15:34

Braziliaans talent Barbosa verpietert bij Inter

Gabriel Barbosa (r.) moet het opnieuw doen met een rol als reserve bij Inter. Trainer Stefano Pioli (l.) laat de Braziliaan niet spelen. (29-11-2016)
Gabriel Barbosa (r.) moet het opnieuw doen met een rol als reserve bij Inter. Trainer Stefano Pioli (l.) laat de Braziliaan niet spelen. (29-11-2016)

Gabriel Barbosa maakte afgelopen zomer de overstap naar Internazionale, maar heeft het helemaal niet naar zijn zin bij de Italiaanse topclub. De Braziliaanse aanvaller krijgt nauwelijks speeltijd en de zaakwaarnemer van het talent is niet blij met de situatie van zijn cliënt.

"Gabriel is niet blij op het moment", vertelt spelersmakelaar Wagner Riberio op een Braziliaans radiostation. "Hij heeft geen problemen met zijn ploeggenoten in de kleedkamer. Het probleem is dat hij nooit een kans krijgt in het veld. We willen dat de situatie in januari is opgelost. Frank de Boer vertelde vlak voor zijn ontslag dat er geen probleem was met Gabriel, maar Stefano Pioli geeft hem net als de Nederlander geen enkele kans."

De pas twintigjarige Barbosa wordt in eigen land gezien als een groot talent, maar heeft bij Inter pas zestien minuten mee mogen doen. De Italiaanse club nam de linkspoot over van het Braziliaanse Santos FC. "Een terugkeer naar Santos? Terug naar Brazilië is een optie in 2017, maar het zal wel als een stap terug, als een nederlaag, voelen. Een verhuur aan een andere Italiaanse club zou makkelijker zijn." Het contract van de aanvaller bij Inter loopt nog door tot de zomer van 2021.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner